Krav til søker

Når du skal låne penger, enten det er kredittlån eller andre former for lån uten sikkerhet, er det alltid noen krav til søkeren. Disse kravene varierer mellom de ulike bankene, men mye av det samme går igjen. Noen krav er absolutte, mens andre opplysninger du skal føre inn er en del av helhetsvurderingen, som banken foretar av alle lånesøknader. Her skal vi ta for oss de mest vanlige kravene du som skal søke kredittlån vil støte på i jakten på det beste tilbudet:

 Krav til inntekt

 Krav til alder

 Ingen betalingsanmerkninger

Krav til søker er, som tidligere nevnt, noe alle utlånsbanker opererer med. Kravene varierer og det er bare minste krav. Selv om du oppfyller kravene, bruker også bankene andre verktøy til å vurdere søknaden din, dette kan eksempelvis være en kredittvurdering. Med andre ord, er det ingen garanti, for at søknaden din vil resultere i et lånetilbud, det er heller minstekrav for i det hele tatt, at lånesøknaden vil bli vurdert. Krav til inntekt og fast arbeid. Ved alle forbrukslån er det et krav til inntekt, noe som vil si, du skal tjene minst x kroner i året for å få innvilget et lån ved den aktuelle banken.

Hvor mye den enkelte bank krever du skal ha i inntekt varierer, men det er ikke nødvendigvis så viktig hvor du får inntekten din fra. Så lenge det er snakk om en fast inntekt, som kan dokumenteres, er det viktigere for banken, hva din låneevne er. Krav til minste alder for å søke lån Hvis du ser på en oversikt over forbrukslån, så vil du se det også er et minstekrav til alder. De som faller inn i den yngre delen av befolkningen, er statistisk sett en høyere risiko for banken.

regler og krav til søker når en skal ta opp lån

Derfor, har de aller fleste banker et krav om 20 år eller eldre, noen har 23 år og andre igjen 25 år. Det er veldig sjeldent du ser banker som tillater 18-åringer eller 19-åringer å låne penger. Ved norsk lov er det forbudt å gi ut kreditt eller lån til personer under myndighetsalder, som er ved 18 årsalderen i Norge.

 


Ingen betalingsanmerkninger Når du skal låne penger uten sikkerhet, er det utrolig viktig for bankene at du har betalingsevne og vil betale tilbake igjen lånet. Betalingsanmerkninger vil du få hvis du har en betalingshistorikk som vil tilsi noe annet. En betalingsanmerkning gis hvis du har utestående gjeld, som ikke er innfridd, og det er ingen banker som vil gi deg lån med en betalingsanmerkning. Det finnes unntak, men da skal du ha sikkerhet i fast eiendom. Uansett, har du alltid muligheten til å bli kvitt betalingsanmerkninger, ved å innfri det pengekravet anmerkningen har sitt utgangspunkt i.

Super Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, Kost 24093,-, tot.kost 89.093,- Laveste nominelle rente 6,49 %. Høyeste rente 26,9 %.
Eminentor
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%
Loan Butler
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-.
Axo Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Lån med et enkelt skjema til 10 banker og få svar raskere og enklere! as
Ferratum
Besøke
Lån opptil 20.000 Eksempel: 20.000 kr o/12 mnd. - eff. rente 258,02%. Rentekostnader: 13.550 kr. Totalt: 33.550 kr dsadsd
Folkia
Besøke
Lån opptil 20.000 Priseksempel: Lån 8 000 kr i 90 dager. Etableringsgebyr 350 kr, fakturagebyr 135 kr (45 x 3), rentekostnader 1 279 kr, effektiv rente 243%, beløp å tilbakebetale 9 764 kr sdad
Ikano
Besøke
Lån opptil 400.000 Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 % avhengig av individuell kredittvurdering.  Priseksempel:
Eff. rente 14,88 %, 115 000 o/7 år. Kostnad: 65 781. Totalt: 180 781.
kreditt lån


Om å søke lån.

Vet du åssen det er med prosessen av å søke lån? Det er enklere enn man tror. Aller først så sjekker du ut et lånefirma og velger det du mener er best.

Klikk her for å lese artikkelen

Få lån enklere

Les om forskjellige tips for å enklere få lån. Bor du hjemme hos foreldrene dine? Da er dette et pluss, siden det betyr at du ikke betaler leie til leilighet.

Klikk her for å lese artikkelen

   

En god søknad.

De fleste av oss har en slik brutto inttekt, men få bor fortsatt hos foreldre og familie. Refinansieringslån og forbrukslån er vanskeligere å få.

Klikk her for å lese artikkelen

Billig lån

Istedenfor å låne hos lånefirmaer som bare er der for lån, kan du gå til din lokale bank der de gir bedre betingelser i lån. Denne banken..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Når du skal låne penger

Rentene er gjerne høyere i et forbrukslån, men det er nettopp fordi banken ikke har et hus eller en bil den vil ha pant i, og kan selge på tvangssalg..

Klikk her for å lese artikkelen

Hvor mye du kan låne

Du kan selv finne ut av hvor mye låneevne du har ved å sette opp et enkelt budsjett. Det er mange maler på nettet, som du kan laste ned, og hvor du..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Krav til søker

Ved alle forbrukslån er det et krav til inntekt, noe som vil si, du skal tjene minst x kroner i året for å få innvilget et lån ved den..

Klikk her for å lese artikkelen

Svar på søknad

Svar på søknaden gir det enten et avslag eller en innvilget søknad, det kan også komme et kontratilbud hvor du får tilbud om et større eller..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Søknadsprosessen

Når du signerer lånesøknaden gir du samtidig banken lov til å innhente offentlige opplysninger om deg selv, som er relevante for lånesøknaden...

Klikk her for å lese artikkelen

Utbetaling av pengene dine

Du hadde sikkert en eller annen årsak til at du ville låne penger i utgangspunktet, og nå er tiden inne til å komme i mål. Noen kredittbanker..

Klikk her for å lese artikkelen