Når du skal låne penger

Når du skal låne penger, er det et hav av muligheter. Markedet for kredittlån har eksplodert de siste årene, noe som er gode nyheter for kundene, fordi konkurransen gir deg rimeligere vilkår og mange valgmuligheter.
Forbrukslån og kredittkort blir tilbudt av en rekke långivere. I jakten på gode forbrukslån, kredittkort eller andre lån uten sikkerhet, vil du raskt se det ikke nødvendigvis bare er ordinære banker som tilbyr dette. Det er nemlig også en del, såkalte, kredittbanker, som tilbyr lån uten sikkerhet til norske kunder. Kredittbankene er rene utlånsbanker som ikke har kunder med innskudd, men er spesialisert på å låne ut penger.Forbrukslån Forbrukslån er en type lån uten sikkerhet, som har økt i popularitet de siste årene: Årsakene til dette er mange, men antagelig mest fordi det er ingen krav til hva lånet skal brukes til. Til forskjell fra, for eksempel et boliglån hvor lånet skal brukes til boligen (det er et premiss for å få et boliglån) så kan du benytte et forbrukslån på hva du vil.

Rentene er gjerne høyere i et forbrukslån, men det er nettopp fordi banken ikke har et hus eller en bil den vil ha pant i, og kan selge på tvangssalg hvis du ikke overholder betalingsforpliktelsene. Det kan med andre ord bli vanskeligere for banken å få kravet innfridd hvis det blir misligholdt. Denne risikoen gjenspeiles i rentene. Bortsett fra dette, så er forbrukslån en unik mulighet til å låne penger til hva du vi, når du vil og på dine egne premisser.

Kredittkort. Kredittkort har samme egenskaper som forbrukslån, men det er noen vesensforskjeller. I et kredittkort har du kreditten tilgjengelig hele tiden, uten at du faktisk har lånt pengene. Det er ikke før du begynner å bruke kredittkortet, at du faktisk vil ha utestående kreditt. Et kredittkort kan gi deg fleksibilitet i hverdagen og har gjerne mange fordeler i kortet også.Et kredittkort er ofte benyttet ved mindre kredittbehov. Har du behov for større lån, til noe spesielt, er forbrukslån ofte et rimeligere alternativ i det langsiktige løp.

Kredittbankene Så hvem tilbyr disse formene for lån? Det er mange ulike aktører på markedet, hvor noen er spesialister på kredittlån, mens andre tilbyr dette som en liten del av produktsortimentet.

Ordinære banker, kredittbanker og forhandlere har den aller største delen av markedet. Kredittbankene har gjerne andre krav til kunden enn en ordinær bank har, men vi vil anbefale deg å sjekke markedet til det fulle for å finne det tilbudet som passer deg best.

Super Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, Kost 24093,-, tot.kost 89.093,- Laveste nominelle rente 6,49 %. Høyeste rente 26,9 %.
Eminentor
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%
Loan Butler
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-.
Axo Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Lån med et enkelt skjema til 10 banker og få svar raskere og enklere! as
Ferratum
Besøke
Lån opptil 20.000 Eksempel: 20.000 kr o/12 mnd. - eff. rente 258,02%. Rentekostnader: 13.550 kr. Totalt: 33.550 kr dsadsd
Folkia
Besøke
Lån opptil 20.000 Priseksempel: Lån 8 000 kr i 90 dager. Etableringsgebyr 350 kr, fakturagebyr 135 kr (45 x 3), rentekostnader 1 279 kr, effektiv rente 243%, beløp å tilbakebetale 9 764 kr sdad
Ikano
Besøke
Lån opptil 400.000 Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 % avhengig av individuell kredittvurdering.  Priseksempel:
Eff. rente 14,88 %, 115 000 o/7 år. Kostnad: 65 781. Totalt: 180 781.
kreditt lån


Om å søke lån.

Vet du åssen det er med prosessen av å søke lån? Det er enklere enn man tror. Aller først så sjekker du ut et lånefirma og velger det du mener er best.

Klikk her for å lese artikkelen

Få lån enklere

Les om forskjellige tips for å enklere få lån. Bor du hjemme hos foreldrene dine? Da er dette et pluss, siden det betyr at du ikke betaler leie til leilighet.

Klikk her for å lese artikkelen

   

En god søknad.

De fleste av oss har en slik brutto inttekt, men få bor fortsatt hos foreldre og familie. Refinansieringslån og forbrukslån er vanskeligere å få.

Klikk her for å lese artikkelen

Billig lån

Istedenfor å låne hos lånefirmaer som bare er der for lån, kan du gå til din lokale bank der de gir bedre betingelser i lån. Denne banken..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Når du skal låne penger

Rentene er gjerne høyere i et forbrukslån, men det er nettopp fordi banken ikke har et hus eller en bil den vil ha pant i, og kan selge på tvangssalg..

Klikk her for å lese artikkelen

Hvor mye du kan låne

Du kan selv finne ut av hvor mye låneevne du har ved å sette opp et enkelt budsjett. Det er mange maler på nettet, som du kan laste ned, og hvor du..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Krav til søker

Ved alle forbrukslån er det et krav til inntekt, noe som vil si, du skal tjene minst x kroner i året for å få innvilget et lån ved den..

Klikk her for å lese artikkelen

Svar på søknad

Svar på søknaden gir det enten et avslag eller en innvilget søknad, det kan også komme et kontratilbud hvor du får tilbud om et større eller..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Søknadsprosessen

Når du signerer lånesøknaden gir du samtidig banken lov til å innhente offentlige opplysninger om deg selv, som er relevante for lånesøknaden...

Klikk her for å lese artikkelen

Utbetaling av pengene dine

Du hadde sikkert en eller annen årsak til at du ville låne penger i utgangspunktet, og nå er tiden inne til å komme i mål. Noen kredittbanker..

Klikk her for å lese artikkelen