Søknadsprosessen

Veien mot et forbrukslån, eller et annet lån uten sikkerhet, innebærer en søknadsprosess. I denne prosessen er det noen forhold det kan være greit å vite om på forhånd. Vi skal gå gjennom de viktigste punktene i denne artikkelen og veilede deg gjennom søknadsprosessen mot et lån, slik at du kommer trygt i havn, uansett om du velger å signere en låneavtale eller ikke. Hvor du kan søke lån Det er mange ulike banker som tilbyr forbrukslån. Det er mange måter å finne disse bankene på, men vi vil anbefale deg å sammenligne ulike tilbud på markedet. Ved å sammenligne lån kan du finne de kredittlån som gir deg best vilkår, og best rente, ut i fra din økonomiske og personlige sitasjon. De ulike bankene opererer med ulike krav, som kan påvirke de totale kostnadene lånet vil ha for deg, men også hvilke betingelser som ligger til grunn. Hvordan du søker lån Selve lånesøknaden kan du i de aller fleste tilfeller signere med BankID. Dette er en elektronisk signatur og er like bindende som en fysisk signatur på papir.

 

Når du signerer lånesøknaden gir du samtidig banken lov til å innhente offentlige opplysninger om deg selv, som er relevante for lånesøknaden din, og du vil få gjenpartsbrev om dette i posten. Hvilke opplysninger du trenger En kredittbank trenger en del opplysninger fra deg for å behandle søknaden din. Disse opplysningene brukes til å lage et helhetlig inntrykk av deg og din personlige økonomi. På bakgrunn av dette vil kredittbanken be deg om å oppgi relevante forhold som:  Arbeidssituasjon.  Inntekt.  Utgifter.  Bosituasjon og om du oppholder deg i Norge.  Gjeld og eventuelle betalingsanmerkninger Legg inn korrekte opplysninger og vedlegg dokumentasjon der det kreves, fordi det gjør det mye lettere for banken å behandle søknaden din. Hva det innebærer å søke lån Når du søker om lån så ber du om å få låne et angitt beløp. Etter en vurdering av din økonomi vil kredittbanken gi deg et tilbud, hvor du vil få låne et angitt beløp til en fastsatt rente. Denne renten kan variere fra bank til bank, så derfor er det lurt å sende ut flere søknader.

Flere søknader gir deg flere muligheter og eventuelle tilbud. Det er ikke før du signerer en låneavtale, at du forplikter deg til vilkårene banken setter. Men i det øyeblikket låneavtalen begynner å løpe så er du forpliktet til å følge de betingelsene som du har skrevet under på. Les derfor alle avtaler nøye.

Super Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, Kost 24093,-, tot.kost 89.093,- Laveste nominelle rente 6,49 %. Høyeste rente 26,9 %.
Eminentor
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%
Loan Butler
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-.
Axo Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Lån med et enkelt skjema til 10 banker og få svar raskere og enklere! as
Ferratum
Besøke
Lån opptil 20.000 Eksempel: 20.000 kr o/12 mnd. - eff. rente 258,02%. Rentekostnader: 13.550 kr. Totalt: 33.550 kr dsadsd
Folkia
Besøke
Lån opptil 20.000 Priseksempel: Lån 8 000 kr i 90 dager. Etableringsgebyr 350 kr, fakturagebyr 135 kr (45 x 3), rentekostnader 1 279 kr, effektiv rente 243%, beløp å tilbakebetale 9 764 kr sdad
Ikano
Besøke
Lån opptil 400.000 Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 % avhengig av individuell kredittvurdering.  Priseksempel:
Eff. rente 14,88 %, 115 000 o/7 år. Kostnad: 65 781. Totalt: 180 781.
kreditt lån


Om å søke lån.

Vet du åssen det er med prosessen av å søke lån? Det er enklere enn man tror. Aller først så sjekker du ut et lånefirma og velger det du mener er best.

Klikk her for å lese artikkelen

Få lån enklere

Les om forskjellige tips for å enklere få lån. Bor du hjemme hos foreldrene dine? Da er dette et pluss, siden det betyr at du ikke betaler leie til leilighet.

Klikk her for å lese artikkelen

   

En god søknad.

De fleste av oss har en slik brutto inttekt, men få bor fortsatt hos foreldre og familie. Refinansieringslån og forbrukslån er vanskeligere å få.

Klikk her for å lese artikkelen

Billig lån

Istedenfor å låne hos lånefirmaer som bare er der for lån, kan du gå til din lokale bank der de gir bedre betingelser i lån. Denne banken..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Når du skal låne penger

Rentene er gjerne høyere i et forbrukslån, men det er nettopp fordi banken ikke har et hus eller en bil den vil ha pant i, og kan selge på tvangssalg..

Klikk her for å lese artikkelen

Hvor mye du kan låne

Du kan selv finne ut av hvor mye låneevne du har ved å sette opp et enkelt budsjett. Det er mange maler på nettet, som du kan laste ned, og hvor du..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Krav til søker

Ved alle forbrukslån er det et krav til inntekt, noe som vil si, du skal tjene minst x kroner i året for å få innvilget et lån ved den..

Klikk her for å lese artikkelen

Svar på søknad

Svar på søknaden gir det enten et avslag eller en innvilget søknad, det kan også komme et kontratilbud hvor du får tilbud om et større eller..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Søknadsprosessen

Når du signerer lånesøknaden gir du samtidig banken lov til å innhente offentlige opplysninger om deg selv, som er relevante for lånesøknaden...

Klikk her for å lese artikkelen

Utbetaling av pengene dine

Du hadde sikkert en eller annen årsak til at du ville låne penger i utgangspunktet, og nå er tiden inne til å komme i mål. Noen kredittbanker..

Klikk her for å lese artikkelen