Svar på søknaden

I prosessen mot å få et lån så skal du sende inn en lånesøknad. Noen velger å sende inne en enkelt lånesøknad, mens andre sender ut flere søknader for å få flere ulike tilbud. Når du skal søke forbrukslån, er det lurt å sjekke markedet nøye for de beste tilbud, fordi rentene kan variere veldig, og dermed også de totale kostnadene et eventuelt lån vil ha. Selv om du får et positivt svar på en lånesøknad, så er du verken forpliktet til å låne penger eller ha et kundeforhold hos den aktuelle banken. Du vil også ha 14 dagers angrefrist, noe som har utgangspunkt i Lov om opplysningsplikt og angrerett m.v. ved fjernsalg og salg utenfor fast utsalgssted (angrerettloven). Hva det innebærer? Svar på søknaden gir det enten et avslag eller en innvilget søknad, det kan også komme et kontratilbud hvor du får tilbud om et større eller mindre lånebeløp.

 

I lånesøknaden har du oppgitt hvor mye du ønsker å låne og banken har tatt en helhetsvurdering av deg og din økonomi. Forhåpentligvis vil banken inngå et kundeforhold med deg, en avgjørelse de tar med utgangspunkt i de opplysningene du har oppgitt. Har du flere lånesøknader ute, så kan du vente på svar fra de andre bankene før du tar stilling til hvem du vil inngå en eventuell avtale med. Det vil gjerne være opplyst hvor lenge tilbudet gjelder, og det kan variere fra noen uker til noen få måneder. Hvis du ikke har signert en låneavtale innen denne tiden går ut, så skal du sende inne en ny lånesøknad. Hva krever det av deg? Du skal ta stilling til om du vil inngå et kundeforhold med den aktuelle banken, hvis du ønsker å gå videre med lånesøknaden så skal du signere en eventuell låneavtale. Du kan i de fleste tilfeller signere en låneavtale elektronisk og il dermed akseptere de vilkårene som er angitt i låneavtalen. En elektronisk signatur er like bindende som en fysisk signatur, noe som er viktig du er innforstått med. Les derfor avtalen gjennom i sin helhet slik at du er sikker på, at du kan stå inne for det avtalen krever av deg, med henblikk på betalingsforpliktelser, nedbetalingsavtale osv.

 

Hva skjer videre? Veien videre er avhengig av om du signerte låneavtalen. Med en gang låneavtalen er signert så vil pengene være på vei til din konto, men det stopper ikke her. Du kan nemlig angre deg 14 dager etter at låneavtalen ble signert, men du skal fremdeles betale for opprettelsesgebyret, som er avhengig av hvilke satser banken opererer med. Går alt som det skal, er du forpliktet til å overholde avtalen. Du bør om du vil få fortere avklaring på søknaden be om å få svar på mobil eller epost og ikke via brev.

Super Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Pris.eksempel: 65.000,- over 5 år, effektiv rente 14,0%, Kost 24093,-, tot.kost 89.093,- Laveste nominelle rente 6,49 %. Høyeste rente 26,9 %.
Eminentor
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Lånksempel: 65 000 kr over 5 år, eksempelrente 6,99%., etabl.geb. 950 kr., mån. avgift 40 kr blir totalt 91 368 kr. Eff.rente 8,69%
Loan Butler
Besøke
Lån opptil 500.000 Eksempel: Eff.rente 16,6 %, 65.000,- o/5 år, etabl.geb. 950,-,Totalt: 93 730,-.
Axo Finans
Besøke
Lån opptil 500.000 Lån med et enkelt skjema til 10 banker og få svar raskere og enklere! as
Ferratum
Besøke
Lån opptil 20.000 Eksempel: 20.000 kr o/12 mnd. - eff. rente 258,02%. Rentekostnader: 13.550 kr. Totalt: 33.550 kr dsadsd
Folkia
Besøke
Lån opptil 20.000 Priseksempel: Lån 8 000 kr i 90 dager. Etableringsgebyr 350 kr, fakturagebyr 135 kr (45 x 3), rentekostnader 1 279 kr, effektiv rente 243%, beløp å tilbakebetale 9 764 kr sdad
Ikano
Besøke
Lån opptil 400.000 Nominell rente fra 7,9 % – 15,9 % avhengig av individuell kredittvurdering.  Priseksempel:
Eff. rente 14,88 %, 115 000 o/7 år. Kostnad: 65 781. Totalt: 180 781.
kreditt lån


Om å søke lån.

Vet du åssen det er med prosessen av å søke lån? Det er enklere enn man tror. Aller først så sjekker du ut et lånefirma og velger det du mener er best.

Klikk her for å lese artikkelen

Få lån enklere

Les om forskjellige tips for å enklere få lån. Bor du hjemme hos foreldrene dine? Da er dette et pluss, siden det betyr at du ikke betaler leie til leilighet.

Klikk her for å lese artikkelen

   

En god søknad.

De fleste av oss har en slik brutto inttekt, men få bor fortsatt hos foreldre og familie. Refinansieringslån og forbrukslån er vanskeligere å få.

Klikk her for å lese artikkelen

Billig lån

Istedenfor å låne hos lånefirmaer som bare er der for lån, kan du gå til din lokale bank der de gir bedre betingelser i lån. Denne banken..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Når du skal låne penger

Rentene er gjerne høyere i et forbrukslån, men det er nettopp fordi banken ikke har et hus eller en bil den vil ha pant i, og kan selge på tvangssalg..

Klikk her for å lese artikkelen

Hvor mye du kan låne

Du kan selv finne ut av hvor mye låneevne du har ved å sette opp et enkelt budsjett. Det er mange maler på nettet, som du kan laste ned, og hvor du..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Krav til søker

Ved alle forbrukslån er det et krav til inntekt, noe som vil si, du skal tjene minst x kroner i året for å få innvilget et lån ved den..

Klikk her for å lese artikkelen

Svar på søknad

Svar på søknaden gir det enten et avslag eller en innvilget søknad, det kan også komme et kontratilbud hvor du får tilbud om et større eller..

Klikk her for å lese artikkelen

   

Søknadsprosessen

Når du signerer lånesøknaden gir du samtidig banken lov til å innhente offentlige opplysninger om deg selv, som er relevante for lånesøknaden...

Klikk her for å lese artikkelen

Utbetaling av pengene dine

Du hadde sikkert en eller annen årsak til at du ville låne penger i utgangspunktet, og nå er tiden inne til å komme i mål. Noen kredittbanker..

Klikk her for å lese artikkelen